Kantoorwerk is niet saai

Welke baan jouw droombaan is, daar kom je doorgaans niet achter terwijl je nog op school zit. Pas wanneer je aan het werk gaat ontdek je waar jouw talenten liggen en waar je interesse ligt. Zo’n baan waar veel vooroordelen over bestaan is kantoorwerk. Je denkt in zo’n geval aan iemand die suf in een kantoortje zit en dag in dag uit hetzelfde werk doet. Pas wanneer je mensen op kantoor ziet werken ontdek je dat die vooroordelen helemaal niet kloppen. Werk in de administratie is heel divers. Eigenlijk is geen enkele dag hetzelfde.

Je hebt het verkeerde vak gekozen

Het kan zelfs zover komen dat jij je realiseert dat je het verkeerde vak hebt gekozen. Dat werk in een productiehal waarbij je zwaar lichamelijk werk moet doen kan je gaan tegenstaan. Wanneer je tegen een burn-out aan zit kom je tot de conclusie dat je het verkeerde vak hebt gekozen. Tijd om het roer om te gooien. Op dat moment kan je dan besluiten om een opleiding tot Administratief medewerker te gaan volgen. Maar hoe doe je dat.

Wonderen voor geest ziel en lichaam

Op het moment dat je werkt in de productie doe je intensief werk. Wanneer je dan eenmaal thuis bent heb je geen zin meer om nog in de boeken te duiken om een studie op te pakken. Je hebt een extra stok achter de deur nodig om te studeren. Om te voorkomen dat je in een burn-out belandt moet je tijdig een ander vak gaan leren. Het is in zo’n geval heel verstandig om een opleiding te volgen waarbij je hooguit een paar uur per week in de schoolbanken zit. Je leert in de praktijk, en je leert vaardigheden waar je wat aan hebt. De voldoening die je daaruit haalt doet wonderen voor geest, ziel en lichaam.