Beroepsopleidingen

Als je al een tijdje werkeloos bent, of je wilt je kansen op de carrièremarkt vergroten, dan kun je overwegen een vakopleiding te doen. Deze opleidingen zijn praktijkgericht en scholen je bij op een bepaald vakgebied. Dit is niet alleen goed om je (toekomstige) werkgever te laten zien dat je serieus bent en graag verder leert, het volgen van een vakopleiding is ook leuk. Er zijn verscheidene beroepsopleidingen beschikbaar, waarmee je jezelf en je kansen op de arbeidsmarkt verbetert.

Welke opleidingen zijn er?

De opleidingen die je kunt volgen nemen vaak vier maanden tot een jaar in beslag en kunnen zowel van huis als klassikaal worden gevolgd. Op die manier wordt iedereen de kans gegeven om zo’n training te volgen. Na een bepaalde periode wordt je dan bijgeschoold tot onder andere secretaresse, administratief medewerker, receptionist, doktersassistente of boekhouder. De opleiding is zo opgesteld dat de nadruk ligt op de praktijk dus vaak kun je wat je hebt geleerd meteen toepassen. Heb je de cursus succesvol afgerond, dan krijg je een erkend diploma in jouw vakgebied.

De carrièremogelijkheden

Ook al bevinden de rollen die voortkomen uit dit soort opleidingen vaak aan het onderste eind van het carrière pad, dat betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn. In tegendeel. Als je een van deze beroepen een aantal jaren doet, zal je een groot netwerk aan professionele contacten hebben opgebouwd omdat je in contact staat met verschillende afdelingen van een bedrijf. Daarnaast bouw je ook kennis op van die afdelingen, omdat je vaak taken verricht voor iedereen die dit nodig heeft. Komt er dan een functie vrij, dan ben jij degene die een stapje voor heeft op de rest. Op die manier kun je jezelf blijven ontwikkelen, je cv uitbreiden en verder groeien mocht je hier de ambitie voor hebben. En dat alles begon toen je je inschreef voor een bepaalde beroepsopleiding.